Fødselsdagsboller, bløde og lækre som mormor lavede dem :-)
Altid et hit på et fødselsdagsbord, for både store og små.
16 store fødselsdagsboller:
640 g. hvedemel
2 dl. mælk
250 g. smør
2 æg
50 g. gær
45 g. sukker
1 tsk. salt
(1 æg til pensling)
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt mælken og rør til den er "lillefingervarm"
Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt sukker, salt, mel og æg til sidst.
Ælt dejen godt og lad den hæve lunt og tildækket i 30 min.
Slå dejen ned og form 18 boller. Lad dem hæve i 1 time.
Pensl med æg og bag i ca. 10-12 min. ved 200 g. varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar