Opskriften har jeg fået af min lillesøster, som serverede kagen for os for mange år siden.
Jeg har lavet den adskillige gange gennem årene og ofte som dessert til nytårsaften, den kan nemlig laves en til to dage i forvejen og stå klar på køl, genialt!
Du kan vælge at bruge pasteuriserede æg til kagen hvis du er usikker på friske æg. Jeg bruger trygt friske økologiske æg, da der ikke findes salmonella i danske æg.
Chokolademoussekage til 12 personer:
Bund:
300 g. marcipan
2 æggehvider
Chokolademousse:
200 g. god mørk chokolade, jeg bruger callebaut 57,7 %
150 g. smør
125 g. honning
4 æggeblommer (stuetempreatur)
4 æggehvider (stuetemperatur)
Hindbærpuré:
1 1/2 dl. vand
50 g. sukker
250 g. frosne hindbær
Tilbehør: God vaniljeflødeis & friske hindbær drysset med flormelis.
Marcipanbund:
Riv marcipanen i en skål og pisk den med æggehviderne til en ensartet masse.
hæld massen i en smurt springform ca. 25 cm. (23 cm. kan også bruges, så bliver kagen lidt højere) og bag bunden v. 200 g. i ca. 8-10 min. (den skal være let gylden)
Afkøl bunden.
Chokoladecreme:
Smelt smør og honning i en lille gryde for svag varme. Tag gryden fra varmen og hæld hakket chokolade i. Rør cremen godt sammen og afkøl.
Pisk æggeblommerne i chokoladecremen. Lad den hvile, indtil den begynder at stivne en smule.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i chokoladecremen.
Fordel cremen over den afkølede bund og stil den på køl til du skal bruge den.
Hindbærpuré:
Kog vand og sukker til en klar lage, lad den småsimre til den er reduceret til 1/3 og er sirupsagtig.
Bland hindbærrene i sukkerlagen. Blend hindbærsaucen med en stavblender og sigt kornene fra.
Stil den koldt til den skal bruges.
Servér kagen med en god vaniljeflødeis samt hindbærpuré og friske hindbær med et drys flormelis.
Lavede denne i mandags til stor glæde for gæster, for hold da fast hvor er den bare LÆKKER! Og ikke så svær at lave... :-)
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SletSyns at hindbærpureen blir ret tynd. Er det mig der gør noget galt, eller blir den også det når du laver den? :-)
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SletHvor mange gæster er den beregnet til? Hilsen Jeanette
SvarSletHej Jeanette, der er rigeligt til 8 personer (det står faktisk på opskriften, smil!) Kh. eva
Slet