Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
lørdag den 24. marts 2012
Spicy thai kylling-kokossuppe med mangotopping
Suppen her er dejlig varmende og en smule stærk. Du kan variere styrken ved evt. at tilsætte en stærk rød chili. Den sød/sprøde topping klæder suppen rigtig godt, og giver noget at tygge på.
Og så er den ret hurtig at lave :-)
Inspiration: Lone Kjær, madskribent.
4 pers.
500 g. kyllingbrystfilet
150 g. sugarsnaps / sukkerærter
1 spsk. olie
2 spsk. rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 dåse kokosmælk light
8 dl. hønsefond -eller bouillon
2 spsk. brun farin
saft af 1 lime
3 spsk. fiskesauce
Topping:
1 mango i tern
1 bundt forårsløg i skiver
evt. frisk koriander
Fremgangsmåde:
skær kyllingen i små strimler
snit sukkerærterne i skrå snit
Varm olien i en wok eller gryde og svits karrypastaen heri. Tilsæt kylling, presset hvidløg, sukkerærter og ingefær og svits et øjeblik. Tilsæt kokosmælk og lad suppen simre i 10 min.
smag til med brun farin, limesauce og fiskesauce.
Anret i skåle og drys topping over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar