Jeg elsker denne simple pastaret, som kan laves på 20 minutter.
Comfortfood som tilmed er billig, også selvom Du køber en spaghetti af god kvalitet, evt. lavet på durum.
Aglio e olio til 2 pers.;
260 g. god durumspaghetti
4 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
1 dl. finthakket persille
Pastavand
Salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Spaghettien koges 2 minutter mindre end pakkens anvisning i saltet vand.
Hvidløgsfeddene hakkes fint og sauteres i olien til det er let gyldent, men pas på, at det ikke branker. Så bliver det bittert og uspiseligt. Tilsæt et nip salt og persillen. Lad den stege med et minut.
Tilsæt 2 dl. pastavand og den næsten kogte spaghetti. Rør rundt og tilsæt evt. lidt mere pastavand. Efter et minuts tid, når spaghettien har absorberet pastavandet, smages der til med salt of peber og der anrettes straks i dybe tallerkener.