tirsdag den 5. marts 2024

Måltidssalat med perlespelt & panerer kuller

Indlægget indeholder reklamelinks

En lækker mættende måltidssalat med den gode panerede kuller fra Nordfra.com Vi er blevet helt vilde med den hvide fisk, som godt nok er lidt dyrere, end fisk fra supermarkedet, men som slet ikke kan sammenlignes i kvalitet. Fisken er saftig og lækker, lidt som torsk både i smag og konsistens, meget, meget lækker! 

Og så er kulleren bæredygtig fanget med line på Færøerne.

Rødbederne, dressingen og de langtidsbagte tomater kan med fordel laves 1-2 dage før salaten skal serveres, så tager det ikke lang tid at samle den.  

Måltidssalat med perlespelt og kuller til 4 pers.: 

4 stykker paneret kuller

4 dl. perlespelt + 2 hønsebouillonterninger

2 stængler bladselleri, i tynde skiver

4 håndfulde ristede & saltede cashewnødder

2 avocadoer, halverede og i tynde skiver

1 dl. oliven 

1 lille aubergine 

Lidt god fetaost i blok 

4 håndfulde rucola

4 mellemstore rødbeder 

Vinaigrette til rødbeder:

4 spsk. god olivenolie - 2 spsk. æbleeddike - 1 spsk. honning - 1 tsk. dijonsennep - salt & peber 

500 g. små søde cherrytomater 

Olivenolie - sukker - salt & peber 

Tahindressing:

4 spsk. tahin 

2 spsk. honning

3/4 dl. friskpresset citronsaft 

2 fed hvidløg, presset

1/2 tsk. salt

Friskkværnet peber

Vand

Fremgangsmåde:

Halver tomaterne og læg dem på bagepapir på en bageplade med skæresiden opad. Spray lidt olivenolie over dem og drys med sukker, lidt salt og peber og bag dem ved 120 grader varmluft i 2 timer. Sæt på køl til de skal bruges. 

Rødbederne koges i saltet vand i en time og afkøles. Skrab skindet af og skær dem i mundrette stykker. 

Pisk vinaigretten sammen og lad rødbederne trække deri til de skal spises. Gerne natten over. 

Skyl perlespelten godt i koldt vand. Hæld den i en gryde og hæld vand på, så det står 3 cm. over perlespelten. Læg 2 hønsebouillonterninger i og kog i 20 min. Hæld perlerne i en sigte og lad dem dryppe af. Hæld dem tilbage i gryden og rør en god klar smør i. 

Auberginen skæres i 2 cm. tykke skiver som halveres. Drys dem med salt og lad dem trække en halv times tid, til de afgiver væske. Skyl dem fri for saltet og steg dem sprøde i olivenolie. 

Tahindressingen piskes sammen og der justeres med lidt vand, for at få rette (tyndtflydende) konsistens. Smag til med salt og peber og evt. mere honning. 

Fisken steges i en blanding af smør & olivenolie til den er gennemstegt og sprød. Den skal have ca. 4 min. på hver side fra frossen tilstand.  

Anret perlespelt i 4 dybe tallerkener top med rucola, oliven, rødbeder, tomater, bladselleri, cashewnødder, fetaost og til sidst den lune fisk, brudt lidt op, der hvor lamellerne skiller. 

Hæld dressing over og nyd med det samme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar