Nye danske kartofler, er der noget bedre?
De her er fra Helnæs. De bedste kartofler, simpelthen, som jeg glæder mig til hvert forår. De er søde og faste og svagt orange indeni. Hvis du er i nærheden af Helnæs, bør du hente en pose kartofler.
Kartofler skal koges præcist for at få den bedste smag/konsistens. Koger du dem for længe, bliver de vandede og smagsløse.
Kogning af nye kartofler:
Vask kartoflerne og skrab dem med en lille kniv.
Læg dem i en gryde og hæld vand på, så det netop dækker. Tilføj salt til vandet, ikke for lidt, men heller ikke for meget. Gerne himalayasalt, som jeg bruger til alt.
Kog kartoflerne i 8 minutter. Sluk for varmen og lad kartoflerne hvile 4 minutter ekstra med låg på.
Så er de kogt perfekt. Dette er kogetiden for kartofler som er små og op til valnøddestørrelse, er kartoflerne større, koger du dem et par minutter længere.
Lav dig så en god kartoffelmad, Mmmmmmm!
Hej Eva. Vi koger dem 5 min og lader dem stå i 15 min i vandet med låget på så er de perfekte. Næste str. koges samme tid, men står i 20 min. Prøv det😜❤️😘
SvarSlet