lørdag den 4. februar 2023

Gulerodsbrud

 

Gulerodsbrud som hos bageren, bare bedre. Bløde, søde og med sprød smagfuld skorpe. 

Det er supernemt at lave selv, og hvem elsker ikke et gulerodsbrud. 

Gulerodsbrud, 10 store:

3 dl. vand (bland 2 dl. koldt med 1 dl. kogende)

25 g. øko. gær

50 g. sukker

10 g. salt

60 g. fuldkornsmel

Ca. 350 g. hvedemel

50 g. smør, stuetemperatur 

Fyld:

230 g. skrællede gulerødder, revet groft

85 g. solsikkekerner 

1 æg (stuetemperatur)

Fremgangsmåde:

Vand, sukker, det grove mel og gær blandes. Trækker i 5 min. 

Tilsæt hvedemel og salt og kør dejen sammen på røremaskine i 2 minutter. 

Tilsæt det bløde smør og kør på højeste hastighed på røremaskinen (uden låg, så evt. varme/fugt kan slippe ud) indtil dejen slipper skålens kanter. 

Lad dejen hæve i 30 min. 

Strø lidt mel på køkkenbordet og læg dejen herpå. Tryk den lidt flad og læg gulerødder, solsikkekerner i midten.

Slå ægget ud øverst. Fold dejen ind over fyldet og brug en bagespartel eller kniv til at hakke dejen godt igennem. Vend dejmassen er par gange undervejs og hak igen. 

Del nu dejen i 10 portioner og fordel dem på 2 plader med bagepapir. 
Lad dem efterhæve en times tid. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag brudene i ca. 15 min. eller indtil de er fint gyldne. 

Efter afkøling opbevares de i en plastpose. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar