Gulerodsbrud som hos bageren, bare bedre. Bløde, søde og med sprød smagfuld skorpe.
Det er supernemt at lave selv, og hvem elsker ikke et gulerodsbrud.
Gulerodsbrud, 10 store:
3 dl. vand (bland 2 dl. koldt med 1 dl. kogende)
25 g. øko. gær
50 g. sukker
10 g. salt
60 g. fuldkornsmel
Ca. 350 g. hvedemel
50 g. smør, stuetemperatur
Fyld:
230 g. skrællede gulerødder, revet groft
85 g. solsikkekerner
1 æg (stuetemperatur)
Fremgangsmåde:
Vand, sukker, det grove mel og gær blandes. Trækker i 5 min.
Tilsæt hvedemel og salt og kør dejen sammen på røremaskine i 2 minutter.
Tilsæt det bløde smør og kør på højeste hastighed på røremaskinen (uden låg, så evt. varme/fugt kan slippe ud) indtil dejen slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve i 30 min.
Strø lidt mel på køkkenbordet og læg dejen herpå. Tryk den lidt flad og læg gulerødder, solsikkekerner i midten.
Slå ægget ud øverst. Fold dejen ind over fyldet og brug en bagespartel eller kniv til at hakke dejen godt igennem. Vend dejmassen er par gange undervejs og hak igen.
Del nu dejen i 10 portioner og fordel dem på 2 plader med bagepapir.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar