Her kommer årets ultimative andeburger, som indeholder alle de dejlige rester du har tilovers fra juleaften og så lige en sprød friteret kartoffel på toppen, den smager så englene synger!
Har du ikke and tilovers, kan du bruge confiteret and fra dåse.
Har du heller ikke andesauce (nok) kan denne fra Rema1000 bruges, den smager overraskende godt, og kan lige piftes op med en god klat ribsgelé samt lidt fløde.
Andeburgere 4 stk.;
4 brioche burgerboller
4 dl. stegt and (eller 4 confiterede andelår)
Svesker fra anden (eller svesker stegt i andefedt)
4 dl. syltet rødkål
Lidt skåret salat/radicchio
2-3 dl. lun andesauce
Dressing:
4 spsk. god mayonnaise, evt. Hellmanns
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. sirup
Salt & peber
Friteret kartoffel:
2 mellemstore kartofler, revet groft
1 spsk. mel
1/2 liter fritureolie (solsikkeolie el. vindruekerneolie)
Fint salt
Fremgangsmåde:
Kartoflerne rives groft og presset fri for væde. Duppes så tørre som muligt i et rent viskestykke. Vendes derefter i mel.
Varm olien op i en lille gryde. Når det syder om et træspyd i olien, er den klar til at fritere i. Friter kartoflerne lidt ad gangen. Læg dem på køkkenrulle og drys med fint salt.
Rør dressingen sammen.
Lun rødkål, svesker, and og sauce.
Flæk bollerne og rist dem sprøde indeni.
Smør bollerne med dressingen og byg op med lidt salat i bunden, en håndfuld andekød, svesker og rødkål. Læg øverste bolle på, hæld sauce over og top med friteret kartoffel. Nyd med det samme.
.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar