fredag den 2. september 2022

Kardemommesnurrer med marcipanremonce

 

2 forsøg skulle der til, før de sad lige i skabet, disse kardemommesnurrer. 
De blev så gode, med marcipanremonce, blød lækker bolle og sprød top strøet med sukker og friskkværnet kardemomme. 
Min mand synes, at det er de bedste boller han har smagt. 

Gør dig selv den ulejlighed, at kværne kardemommen selv. Du får langt bedre smag på den måde. Du kan enten støde kardemommekapsler i en morter, eller købe kardemommefrø og støde dem, så slipper du for skallerne, men begge dele fungerer fint og nemt. 

Kardemommesnurrer, 12 stk.  

75 g. smør

2,5 dl. vand

1/2 dl. sukker

20 g. øko. gær

3/4 tsk. salt

1 tsk. friskkværnet kardemomme

460 g. mel

Fyld:

150 g. blødt smør

1 dl. sukker

4 tsk. friskkværnet kardemomme

120 g. marcipan, fintrevet 

Til strøelse:

2 tsk. friskkværnet kardemomme, 2 spsk. sukker + et sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt vandet og hæld blandingen i en røreskål. 

Opløs gæren i den fingervarme vand. Tilsæt kardemomme, salt og sukker. Tilsæt melet gradvist. Måske skal du ikke bruge det hele, dejen skal være til den bløde side, uden at flyde ud. Ælt dejen ved høj hastighed på røremaskine, indtil den slipper skålens kanter. Drys et tyndt lag mel over dejen og sæt låg på skålen. Lad dejen hæve i mindst 30 min. 

Imens dejen hæver røres alle ingredienser til remoncen sammen. 

Læg dejen på et melstrøet bord. 

Rul ud til et rektangel. Og smør halvdelen af remoncen på den yderste tredjedel. 

 

Fold stykket med remonce hen mod midten og smør resten af remoncen på. Fold det sidste stykke dej ind over midten, hen over remoncen. 

Skær 12 baner dej. Brug en pizzaskærer eller en kniv.


Sno hvert enkelt stykke dej 6 til 8 gange. Og snur dejen rundt om din pege- og langefinger 2 gange. Fold snippen ned i midten. På videoen herunder kan du se hvordan jeg gør det. 



Læg snurrerne på 2 bageplader på bagepapir og lad dem hæve under et klæde i 1 times tid. 

Pensl. Med sammenpisket æg og drys med kardemomme-sukker. 

Bages ved 195 grader varmluft i ca. 15 min. eller indtil de er gyldne og sprøde. 



Indeholder 355 kcal. pr. stk. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar