Kardemommesnurrer, 12 stk.
75 g. smør
2,5 dl. vand
1/2 dl. sukker
20 g. øko. gær
3/4 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet kardemomme
460 g. mel
Fyld:
150 g. blødt smør
1 dl. sukker
4 tsk. friskkværnet kardemomme
120 g. marcipan, fintrevet
Til strøelse:
2 tsk. friskkværnet kardemomme, 2 spsk. sukker + et sammenpisket æg
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt vandet og hæld blandingen i en røreskål.
Opløs gæren i den fingervarme vand. Tilsæt kardemomme, salt og sukker. Tilsæt melet gradvist. Måske skal du ikke bruge det hele, dejen skal være til den bløde side, uden at flyde ud. Ælt dejen ved høj hastighed på røremaskine, indtil den slipper skålens kanter. Drys et tyndt lag mel over dejen og sæt låg på skålen. Lad dejen hæve i mindst 30 min.
Imens dejen hæver røres alle ingredienser til remoncen sammen.
Læg dejen på et melstrøet bord.
Rul ud til et rektangel. Og smør halvdelen af remoncen på den yderste tredjedel.
Fold stykket med remonce hen mod midten og smør resten af remoncen på. Fold det sidste stykke dej ind over midten, hen over remoncen. Skær 12 baner dej. Brug en pizzaskærer eller en kniv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar