tirsdag den 6. april 2021

Gravad laks med rævesovs

 


En hjemmegravad laks smager bare så meget bedre end den vacumpakkede købevariant fra supermarkedet. 

Det er både hurtigt og nemt at lave sin egen laks, det kræver 5 min. arbejdsgang og så selvfølgelig de to døgn fisken skal modne.

Gravad laks;

1 lakseside 

35 g. salt

150 g. farin

10 g. fennikelfrø

20 g. tørret dild

Rævesovs:

100 g. dijonsennep, vælg en forholdsvis mild

100 g. farin

3 spsk. æbleeddike

2 spsk. rapsolie

1 potte dild, skyllet grundigt og finthakket

Alt blandes sammen. 

Tilbehør: godt surdejsbrød

Fremgangsmåde: 

Laksesiden tjekkes for eventuelle små ben. Kanter skæres af, så laksestykket bliver omtrent lige højt. Lægges i et rummeligt fad med høje kanter (evt. bradepande) med skindsiden nedad. Jeg deler min i to, så er den lettere at håndtere. 

Drys først salt over laksesiderne og dernæst farin. 

Knus fennikelfrøene i en morter eller blender og drys også dem over. Drys de tørrede dildspidser over, så de dækker helt. 

Læg film over og sæt noget tungt ovenpå så laksen er i pres. 

Sæt den på køl. Efter et døgn er farinen smeltet til sirup og nu vender du laksen, så kødsiden er nedad. Læg den igen i pres og sæt den på køl yderligere et døgn. 

Nu er laksen klar til at servere. 

Skær den i skrå eller lige skiver og pynt med frisk dild og server med rævesauce. 


Laksen kan holde sig i 4-5 dage efter den er færdigmodnet. 

Server laksen med godt surdejsbrød. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar