I anledning af pølsevognens 100 års jubilæum, er det vist på sin plads, at offentliggøre den bedste dressing til franske hotdogs jeg kender.
Tilbage i 80’erne arbejdede jeg efter skole, i Bodils Pølsevogn, på Torvet i Assens.
Bodil Bertram, som drev pølsevognen som 2. generation, efter sin egen far, Pølse-Hansen, må ha’ været en datidens “foodie” for hos Bodil blev der ikke bare langet almindelige dressinger og ketchupper over disken, som tilbehør til de røde, eller stegte pølser. Bodil havde sine helt egne hjemmelavede opskrifter. Udover denne franske hotdog dressing, havde hun ketchup med masser af rå løg i, (løgene snittede hendes gamle mor, som boede ved siden af pølsevognen) remoulade rørt med æblemost og syltelage fra agurkesalaten. Og bøfferne til bøfsandwich, opbevarede hun i en lille gryde med bouillon, som holdt dem saftige og lune.
Jeg tror at de fleste Assenesere bliver bløde om hjertet, når snakken falder på Bodils Pølsevogn. For udover den gode mad vi alle husker, så var det også byens samlingssted for både ung og gammel. Især efter en natlig bytur, var det kutymen, lige at runde Bodil og få en ristet hotdog på vej hjem, inden hun lukkede kl. 02:00.
Opskriften på dressingen, har Bodils datter, Gitte Bertram været så sød at afsløre for mig. Tusind tak for det♥️
Jeg har selv tilføjet lidt sukker til dressingen, ellers er den som den originale.
Dressingen skal fyldes i et fransk hotdogbrød i samme mængde som sød fransk sennep, dette miks er himmelsk!
Lyserød dressing til franske hotdogs;
2 dele creme fraiche 38%
1 del Hellmanns Mayo
Til tilsmagning;
Ketchup jeg anbefaler Heinz
Engelsk sauce
Lidt sukker
Salt og friskkværnet peber.
Øvrigt;
Wienerpølser (slanke grillpølser) af god kvalitet
Franske hotdogbrød
Sød fransk sennep
Evt. rå løg og agurkesalat
Fremgangsmåde:
Rør creme fraiche og Mayo godt sammen, til en glat dressing. Tilføj ketchup i ca. samme mængde som Mayo. Smag til om der skal mere ketchup i. Dressingen skal smage sødt af ketchup og have en lys lyserød farve.
Smag endeligt til med lidt engelsk sauce, en smule sukker, samt salt og peber. Pas på med saltet, dressingen må ikke være salt. Saltet skal kun bidrage til en lidt større smag.
Rist eller grill pølserne godt. Der skal god sprød stegeskorpe på hele vejen rundt, det er vigtigt.
Rist/grill ligeledes de franske hotdogbrød godt, så de får en sprød og grillet overflade.
Fyld lige dele lyserød dressing samt sød fransk sennep i hotdogbrødet og stik pølsen i. NYD!
Mange tak for at løfte hemmeligheden. Jeg er spændt på at prøve at lave det selv.
SvarSlet