Vi kan vist godt fortsætte lidt endnu, med de lidt vintertunge retter.
Retten her indeholder kalorier ja, men det går nok, når man ellers lever sundt til hverdag. Så nyd den med god samvittighed.
Du kan evt. udskifte piskefløden med madlavningsfløde.
Retten egner sig fint som gæstemad og er nem at forberede, da det hele laves i et fad.
Baconruller på kartoffel/porrebund til 4 pers:
600 g. hakket kalv og flæsk1 æg
1 dl. sødmælk
1 stort løg, revet
100 g. stegt bacon i små tern
1 spsk. tørret merian
1,5 tsk. flagesalt
friskkværnet peber
mel
8 skiver bacon
1 kg. kartofler
2 porrer, renset og i ringe
1 bakke champignoner, renset og i skiver
10 soltørrede tomater
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg
5 dl. piskefløde
1 dl. mælk
1 tsk. flagesalt
friskkværnet peber
100 g. revet parmesanost
Til drys: persille
Tilbehør, kålsalat eller råkost.
Fremgangsmåde:
Fars: rør kødet med æg, løg, bacon, mælk og krydderier. Tilføj mel, i en mængde så farsen bliver fast.
Form 8 små aflange "farsbrød" og dæk hver enkelt rulle med 2 halve skiver bacon.
Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver. (Hvis skrællen er meget ru og grim, så skræl dem)
Fordel kartoflerne i bunden af et ovnfast fad og læg porrer, champignoner, løg og soltørrede tomater over.
Pisk fløde og mælk sammen med presset hvidløg, salt og peber og hæld det over kartoflerne. Drys med revet parmesan og læg baconrullerne øverst.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i en times tid, eller indtil kartoflerne er møre og overfladen er gratineret. Drys med persille.
Server med en grov kålsalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar