søndag den 6. oktober 2019

Churros


De fleste kender nok Churros (eller spanskrør som de også kaldes) fra Tivoli, eller en storby i udlandet, hvor de sælges på gaden fra små boder.

Churros har sin oprindelse i Mexico og er en slags dybstegt kage, som smager hen ad æbleskiver, dog med en sprød, knasende skal.

Det er ikke spor kompliceret at lave sine egne Churros og de smager skønt som dessert eller til eftermiddagskaffen.

Du kan servere Churros med lidt rørt is og lun chokoladesauce.

1 portion Churros, til ca. 4 pers.

2,5 dl. mælk
100 g. smør
5 g. sukker
3 g. salt
150 g. mel
3 æg

Til fritering: 3,5 dl. rapsolie, eller andet olie egnet til fritering

Tilbehør: 200 g. smeltet mørk chokolade, smeltet over vandbad eller i chokoladesmelter, evt. softice.
Flormelis til drys

Fremgangsmåde:
Mælk, smør, salt og sukker koges op i en gryde. melet tilsættes og der røres med en træske konstant og til dejen slipper grydens bund. Tag straks gryden fra varmen og hæld dejen over i en kold røreskål. Sæt dejen i køleskabet i en times tid eller gerne natten over.

Tag dejen ud af køleskabet og rør 1 æg i ad gangen imens du pisker med en håndmixer med dejkroge. Slut af med, at røre dejen ensartet med træskeen. 

Sæt en stjernetylle med et udgangshul på 1 cm. på en ssprøjtepose og fyld dejen deri.

Varm olien op til 170 grader i en gryde. Prøv om du kan holde temperaturen konstant inden du sprøjter dejen i. Er olien for varm bliver Churros´ene brændte udenpå og rå indeni. 

Sprøjt dejen i den varme olie, i baner af ca. 10 cm. skær dejen af med en kniv. Kog 2 ad gangen i et par minutter og vend dem undervejes, så de bliver bagt ensartet på begge sider. 

Tag Churros´ene op med en hulske og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

Spis dem straks efter de er kogte, drysset med flormelis gennem en sigte og med lun chokoladesauce og evt. softice.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar