Vi var helt enige om, at denne ret snart skal laves igen, og selvfølgelig også foreviges her på bloggen.
Thaisalat til 4 pers.:
400 g. brune ris3 mellemstore gulerødder, skåret i tændstiktynde stave
3/4 dl. æbleeddike eller riseddike (eller alm. eddike)
1 spsk. sukker
350 g. kyllinge inderfilet
6 skalotteløg, i tynde ringe
2 røde snackpebere, i strimler
2 håndfulde grønne bønner
1 bundt mynte eller thaibasilikum
Peanutbutterdressing:
4 spsk. peanutbutter
saft fra 1 citron
3 spsk. sesamolie
2 spsk. sød chilisauce
salt
(juster med vand til sidst)
Topping:
ristede hakkede peanuts, røde chiliringe, mynteblade, skalotteløg, tyndt snittet
Fremgangsmåde:
Skyl risen i koldt vand. Hæld den i en gryde og dæk med vand, til det står 1 cm. over risen. Drys lidt salt over og kog ved svag varme under låg i 30 min.
Smag til med mere salt om nødvendigt efter kogning. Tilsæt gulerodsstavene. Pisk eddike og sukker sammen. når sukkeret er opløst hældes eddikeblandingen i risen og der røres rundt. Pluk myntebladene af stilkene og bland også dem i risen.
Steg kyllingeinderfileterne sprøde på en varm pande med olivenolie.Tag kyllingen fra panden, riv kødet i lidt tyndere strimler.
Hæld lidt nyt olie på panden. Steg først de grønne bønner til de får farve. Tilsæt peberfrugt og skalotteløg og svits videre i et par minutter.
Rør alle ingredienserne samen til peanutbutterdressingen. Juster med vand til dressingen har konsistens som tynd yoghurt. Smag til med salt og evt. lidt sukker.
Fordel risen på 4 tallerkener. Top med de stegte grøntsager og kylling. Pynt med peanutbutterdressing i tynde striber og drys peanuts, chiliringe, skalotteløg og mynte over. Nyd!