tirsdag den 26. september 2017

Spelt-Bagels


Mit første forsøg med bagels, synes det var et sjovt lille projekt, da bagels skal koges et kort øjeblik, før de bages i ovnen, og det er slet ikke svært.

Brug bagels som sandwich-brød eller som tilbehør til suppe, som vi fik dem i dag.

8 bagels:
2,5 dl. vand 
1 stor spsk. honning
1 tsk. salt
25 g. gær
2 spsk. rapsolie
400 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)

Til kogning:
2 liter vand
2 spsk. sukker

Til pensling: æg + sesamfrø

Fremgangsmåde:
Opløs honning, salt og gær i lunkent vand (bland 1 dl. kogt vand med 1,5 dl. koldt vand og afkøl en smule)
Tilsæt 400 g. mel og ælt på maskine eller i hånden. Dejen er til den klistrede side, sådan skal den være.
Lad dejen hæve under et klæde i 1 time.

Tænd ovnen på 220 grader.

Hæld lidt mel ud på køkkenbordet, vend dejen ud på melet og vend den nogle gange i melet, til den ikke er så klistret mere. Del dejen i 8 lige store dele. Tril hver del til en kugle.

Sæt vand og sukker i kog. 
Tag en kugle dej og tryk et hul i midten med tommelfingeren. Træk hullet lidt større og læg forsigtigt baglen ned i det kogende vand. Lad den koge i max 1 minut og fisk den op med en hulske og læg den på en bageplade med bagepapir. Fortsæt sådan med de resterende 7 stk.

Pensl. med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bages med det samme i 15-29 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar