Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
mandag den 20. februar 2017
Blomkål-selleri suppe
Igår blev denne suppe til, efter en oprydning i køleskabet, som gemte på rester af både blomkål, selleri og piskefløde. Det kom der en dejlig cremet og mættende suppe ud af.
Blomkål-sellerisuppe til 4 personer:
800 g. blomkål
200 g. selleri
200 g. løg
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
1 dl. piskefløde
salt & peber
Topping:
Ristet bacon og fintsnittede forårsløg
Evt. brød
Fremgangsmåde:
Hak løget fint og sauter det i lidt smør og olivenolie til det bliver blankt.
Skær blomkål og selleri i mindre stykker og rist det med i gryden i et par minutter inden du hælder bouillonen ved.
Hæld bouillon ved, læg låg på gryden og lad suppen småsimre i 15 minutter.
Blend suppen helt glat og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.
Anret suppen med topping af sprødstegt bacon og forårsløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar