Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
torsdag den 12. januar 2017
Grønkålssalat med quinoa
Vores aftensmad i dag bestod af denne lækre grønkålssalat, ledsaget af kylling, stegt med paprika og rugmel.
Aftensmad lige efter min smag - mad som gør kroppen glad.
Det er i øvrigt en stor udfordring for en amatørblogger som jeg, at tage gode billeder her i den mørke tid. Håber I kan se hvad der er på tallerkenen ;-)
Grønkålssalat og stegt kylling til 4 personer:
150 g. grønkål
2 mellemstore rå rødbeder
2 mellemstore gulerødder
1 stængel bladselleri
kerner fra 1/2 granatæble
1 æble
3 dl. quinoa
1 håndfuld mandler
600 g. kyllinge inderfilet
4 spsk. rugmel
2 spsk. paprika
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
Dressing:
6 spsk. olivenolie med citron
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. flormelis
lidt salt og peber
piskes sammen
1 citron til at presse over det færdigstegte kylling
Fremgangsmåde:
Fjern evt. senestrengen på kyllinge inderfileter´ne, ved at klippe den fri for oven og trække en skarp saks ned langs strengen imens du holder godt fast i den.
Læg kyllinge inderfileterne i en frysepose og hæld mel, paprika, salt og peber i posen. Ryst posen godt, til alle kyllingestykkerne er paneret.
Steg kyllingestykkerne i lidt olivenolie ved middelvarme på en pande.
Skyl quinoaen godt i koldt vand, for at fjerne bitterstoffer.
Dræn vandet fra igen og fyld nyt vand på, så det står 1 cm. over quinoaen. Tilsæt 1/2 tsk. salt og kog under låg i 10 min. for svag varme.
Hæld quinoaen ud på en tallerken, så det kan køle helt af, inden den blandes i salaten.
Skyl grønkålen grundigt i flere hold vand.
Ryst den godt eller dup den tør med et rent viskestykke.
Skær de groveste stilke fra grønkålen. Hak resten groft og kør den til "finthakket" i en minihakker/foodprocessor (eller hak den fint med en kniv)
Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i bittesmå tern. Skær bladsellerien i tynde skiver.
Del æblet i 4 dele, fjern kernehuset og skær æblebådene i fine små tern.
Bred den hakkede grønkål og alle grøntsagerne og granatæblekerner ud i et stort fad. Bland den kolde quinoa i og fordel dressingen over. Drys mandler på til sidst.
Anret kødet på et fad og pres masser af citronsaft ud over.
Server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar