torsdag den 24. november 2016

Syltede rødbeder


Hjemmesyltede rødbeder smager bare bedst synes jeg, og det tager ikke lang tid at sylte.

Jeg har lavet en helt klassisk sød version, uden alverdens krydderier, kun med sennepsfrø, som smager dejligt sammen med rødbederne uden at dominere den klassiske smag. Sådan kan jeg bedst lide dem.

Hjemmesyltede rødbeder, 4 mellemstore glas:

2 kg. store økologiske rødbeder
7,5 dl. eddike (kaldes lagereddike)
450 g. øko. rørsukker
2 spsk. sennepsfrø
10 sorte peberkorn
atamon til at skylle glassene i.

Vask rødbederne godt men skræl dem ikke.
Læg rødbederne i en gryde og hæld så meget vand i, at de lige er dækket.
Salt vandet og lad rødbederne småkoge under låg i 1 time.

Lage:
Kog sukker, eddike, peberkorn og sennepsfrø sammen i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag gryden fra varmen.

Når rødbederne er kogt, overhældes de med koldt vand og når de er kølet så meget af, at du kan røre ved dem, smutter du skrællen af med fingrene.
Skær enderne af og skær rødbederne i 1/2 cm. tykke skiver.

Fordel rødbederne i sylteglas, som du forinden har skyllet i atamon. Hæld den lune lage over rødbederne og sæt låg på.

Rødbederne kan nydes efter et par timer, men de har trukket optimalt smag efter en uges tid og frem.

Opbevar rødbederne på køl når glasset er åbent.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar