Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
torsdag den 23. juni 2016
Asiatisk nudelsalat
Jeg har lavet en lidt anderledes salat til vores grillbøffer, som i aften skal tilberedes ved skt. hansbålet, og transporteres et stykke vej.
Salaten smager rigtig dejligt, og dressingen er virkelig lækker, sådan sur/sød agtig.
I skrivende stund, sidder jeg og nyder en portion af salaten med lidt varmrøget laks i, det kan jeg bestemt også anbefale som let frokostret.
Asiatisk nudelsalat til 2 personer (tilbehør)
1/4 hvidkålshoved (eller 1/2 spidskålshoved)
2 dl. edamamebønner
125 g. risnudler
3 forårsløg
3 grønne asparges
2 dl. blandede svampe, evt. shitake, østershatte, kantareller (jeg har brugt tørrede blandede svampe, som opblødes i vand inden de anvendes - hvis du bruger tørrede, skal du kun bruge 1 dl.)
1 stor mild grøn chili
Ristede og saltede cashewnødder.
Asiatisk dressing:
2 spsk. sesamolie
2 spsk. balsamico (rød)
2 spsk. sød chilisauce
2 spsk. soya
saft fra 1 lime
3 spsk. ristede sesamfrø
lidt friskkværnet peber
Tilbered risnudlerne efter pakkens anvisning. Overhæld dem med koldt vand i en sigte når de er tilberedte.
Rist sesamfrøene på en varm tør pande. Når de begynder at springe på panden hælder du dem over på et stykke køkkenrulle og lader dem afkøle.
Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen. Hæld sesamfrøene i dressingen.
Snit kålen meget fint.
Vask alle grøntsagerne godt og skær dem i mindre stykker.
Bred kålen ud i bunden af et fad. Klip/skær risnudlerne i mindre stykker. Bred dem ud over kålen.
Top med resten af grøntsagerne og hæld dressingen ud over det hele.
Drys ristede cashewnødder over.
Har du en rest, kan du spise den dagen efter med lidt varmrøget laks til frokost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar