mandag den 23. maj 2016

Laksesteak Asia-style



Vi fik denne lækre ret forleden, i aftensol på terrassen. Super lækkert og meget hurtig at frembringe.
Du kan evt. supplere med lidt risnudler, men den smagte ganske fint og mættede godt uden.

Laksesteak asiastyle til 4 personer:

4 laksesteaks
1 rødt spidskål (eller alm. grøn spidskål)
2 æbler i tynde skiver
1 bundt grønne asparges
1 lille pose ristede og saltede cashewnødder
1 dåse kokosmælk (ikke light!)
2 store spsk. rød karrypasta (gerne en hjemmelavet)
Revet citronskal fra en øko. citron
salt og friskkværnet peber

Snit kålen så fint du kan.
Fordel en god portion (ca. 200 g.) på hver tallerken.
Del æblerne i 4 dele og fjern kærnehuset. Skær æblebåde på et mandolinjern eller meget tyndt med en kniv.
Læg æblerne ovenpå kålen.

Bræk de grønne asparges der hvor de naturligt knækker ved roden. Skær dem i 3-4 cm. stykker og læg dem i en gryde med kokosmælk og rød karrypasta. Lad det småsimre i 5-6 min.

Steg eller grill laksefileterne ved høj varme i ca. 2-3 min på hver side. Laksen skal ikke gennemsteges, men have en rå midte, ellers bliver den tør og kedelig.

Smag kokossaucen til med salt og peber og hæld den over kål og æbler og top med den stegte laks, samt cashewnødder og evt. en asparges skrællet på langs med en kartoffelskræller.
Riv citronskal ud over det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar