Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
onsdag den 19. august 2015
Knækbrød med kokos og kanel
Jeg er sådan en, som tænker på mad 24/7.
Jeg kan drømme om en ny ret, og må skrive det ned, så snart jeg står op.
Inspiration til nye opskrifter finder jeg mange steder. Billeder af mad f.eks. - ved at se på en ret, kan jeg nærmest smage ingredienserne i forening.
Jeg inspireres også af menükort og af blade og kogebøger.
I lørdags var jeg til 40 års fødselsdag hos min veninde Trine, og her faldt jeg i snak med en kvinde fra Søborg. Jeg fik ikke hendes navn, men vi talte om mad i et godt stykke tid :-)
Hun fortalte, at hun især bagte meget. Boller, hvori hun rørte remonce i dejen, for at få dem lækre svampede, samt knækbrød med kokos og med drys af kanelsukker.
Allerede dagen efter, var jeg i gang med at eksperimentere med knækbrød, lavet på hendes måde, for jeg har en søn, som elsker de runde kanelknækbrød fra Wasa.
Jeg har taget udgangspunkt i min tante Lises knækbrød som altid er et hit herhjemme, og har tilsat kokos til dejen. Drysset med et tyndt lag kanelsukker, holder knækbrødene sig stadig i den sunde ende, og fungerer nu som en sund eftermiddagssnack herhjemme og i børnehaven.
3 plader knækbrød:
1 dl. af følgende:
hørfrø
sesamfrø
græskarkerner
solsikkekerner
sigtet speltmel
olie (solsikke eller oliven)
havregryn
2 dl. af følgende:
kokosmel
rugmel
vand
1 tsk. salt
Til drys:
3 spsk. sukker blandet med 3 spsk. kanel.
Rør alle ingredienserne sammen. Del dejen i tre dele, og rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir. Rul det så tyndt ud som du kan.
Rids dejen op i firkanter i knækbrødsstørrelse og drys med kanelsukker.
Bag alle tre plader i en 180 grader varm ovn (varmluft!) i ca. 20-25 min. eller indtil de er sprøde.
Lad dem køle let af, og bræk dem i stykker. Opbevares i en kagedåse.
Kan spises som de er, de behøver ikke smør, men smager dejligt med smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar