Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
onsdag den 19. august 2015
Knækbrød med kokos og kanel
Jeg er sådan en, som tænker på mad 24/7.
Jeg kan drømme om en ny ret, og må skrive det ned, så snart jeg står op.
Inspiration til nye opskrifter finder jeg mange steder. Billeder af mad f.eks. - ved at se på en ret, kan jeg nærmest smage ingredienserne i forening.
Jeg inspireres også af menükort og af blade og kogebøger.
I lørdags var jeg til 40 års fødselsdag hos min veninde Trine, og her faldt jeg i snak med en kvinde fra Søborg. Jeg fik ikke hendes navn, men vi talte om mad i et godt stykke tid :-)
Hun fortalte, at hun især bagte meget. Boller, hvori hun rørte remonce i dejen, for at få dem lækre svampede, samt knækbrød med kokos og med drys af kanelsukker.
Allerede dagen efter, var jeg i gang med at eksperimentere med knækbrød, lavet på hendes måde, for jeg har en søn, som elsker de runde kanelknækbrød fra Wasa.
Jeg har taget udgangspunkt i min tante Lises knækbrød som altid er et hit herhjemme, og har tilsat kokos til dejen. Drysset med et tyndt lag kanelsukker, holder knækbrødene sig stadig i den sunde ende, og fungerer nu som en sund eftermiddagssnack herhjemme og i børnehaven.
3 plader knækbrød:
1 dl. af følgende:
hørfrø
sesamfrø
græskarkerner
solsikkekerner
sigtet speltmel
olie (solsikke eller oliven)
havregryn
2 dl. af følgende:
kokosmel
rugmel
vand
1 tsk. salt
Til drys:
3 spsk. sukker blandet med 3 spsk. kanel.
Rør alle ingredienserne sammen. Del dejen i tre dele, og rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir. Rul det så tyndt ud som du kan.
Rids dejen op i firkanter i knækbrødsstørrelse og drys med kanelsukker.
Bag alle tre plader i en 180 grader varm ovn (varmluft!) i ca. 20-25 min. eller indtil de er sprøde.
Lad dem køle let af, og bræk dem i stykker. Opbevares i en kagedåse.
Kan spises som de er, de behøver ikke smør, men smager dejligt med smør.
mandag den 17. august 2015
Frisørtip og en lille rabat til dig som læser med her
Min søde veninde Eva er frisør hos Hair Care, Dalum
Her får jeg lysnet mit hår med reflekser ca. hver 3. måned. De flotteste reflekser i Odense, det kan jeg skrive under på, og jeg har prøvet mange forskellige frisører i årenes løb.
Reflekserne lægger Eva helt tæt ned til hovedbunden, det gør, at det ikke ligner, at jeg har en lille udgroning, som man ellers godt kan risikere hos nogle frisører.
Eva er grundig og sikker i sit arbejde og sætter en stor ære i at udføre et flot stykke arbejde, hun er effektiv og spilder ikke tiden, så jeg føler mig i meget trygge hænder.
Hun er super dygtig til at vælge en farve, som matcher det jeg har i forvejen.
Udover det så bruger hun Colorphlex i sine farver, som skåner håret, så mit hår faktisk ikke bliver slidt af det, som jeg ellers før hen ofte har prøvet.
Hun er også fair med priserne. F.eks. så betaler jeg ikke en langhårs-pris, når jeg kun får farvet udgroningen.
Som noget helt særligt kan du få 10% rabat på alle behandlinger hos Eva i hele september måned (2015), hvis du bruger koden EvaEva (oplyses ved bestilling af tid).
Her er jeg stylet med krøller lavet med glattejern.
Eva Søe Møller, Hair Care, Dalum
Kontaktoplysninger:
Hair Care Dalum
Faaborgvej 29
5250 Odense SV (tæt på Zoo.)
Tlf. 6610 1414
WEB: www.haircaredalum.dk
Onlinebooking: HER!