Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
fredag den 1. maj 2015
Ferrero Kugler
Vi var egentlig gået i gang med at lave sunde daddelkugler i aftes, men midt i processen legede vi lidt med tanken om at lave en nutellaversion og det endte op i disse virkelig lækre små kugler med smag af Ferrero Rocher.
Kuglerne er nemme og hurtige at lave, og lav bare rigeligt, for de er ganske uimodståelige....
Ferrero Kugler, ca. 20 stk.
12 bløde dadler, befriet for sten
250 g. hasselnødder
30 g. mandler
2 spsk. kokosolie
1 spsk. kakao (evt. valrhona, den er god og intens)
1 stor spsk. nutella
50 g. 70% chokolade, hakket fint
Tænd ovnen på 200 grader. Rist hasselnødderne i 8 min. i ovnen. Lad dem afkøle i 10 min. på et rent viskestykke.
Nuldr nødderne i viskestykket, så det meste af hinderne gnides af. Tag nu 20 hasselnødder fra, de skal forblive hele og lægges i midten af kuglerne.
Blend resten af nødderne til groft "mel". Tag en dl. af nøddemelet fra og hæld i en dyb tallerken og bland det med den hakkede chokolade.
Blend dadlerne med kokosolie, mandler og kakao. Rør daddelmassen med nøddemelet og 1 spsk. nutella.
Tag hvad der svarer til 1 spsk. af massen i hænderne, læg en nød i midten og fold/rul massen til en kugle, som du triller i nødde/chokolade-crunchen. Fortsæt sådan til du har ca. 20 kugler (på str. med en valnød ca.)
Sæt kuglerne på køl, de er perfekte faste efter et døgn, men det er ok at smugspise med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar