Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
fredag den 24. april 2015
Salat af selleri, æble, fennikel og granatæble
Salaten her er lavet af vinterens sidste grøntsager. Den smager virkelig dejligt i forening med den sur/søde dressing, og der er meget at tygge på.
Havde jeg haft dild i huset, havde jeg drysset det over salaten.
Til 4 pers.:
250 g. selleri
1 øko. æble
1 fennikel
1/2 granatæble
1 håndfuld pecannødder (eller valnødder)
evt. et lille bundt dild.
Dressing:
4 spsk. citronolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber
Skræl sellerien og skær den i 4 bjælker. Skær hver bjælke i ultra tynde skiver, evt. på mandolinjern.
Vask æblet, del det i 4 dele og fjern kernehuset. lad skrællen blive på. Skær bådene i meget tynde skiver.
Vask fenniklen godt og halvér den. Skær hver halvdel i meget tynde skiver.
Bland fennikel, selleri og æble i et fad. drys granatæblekerner over.
Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten.
drys pecannødder på inden servering, og evt. hakket frisk dild.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar