fredag den 24. april 2015

Salat af selleri, æble, fennikel og granatæble


Salaten her er lavet af vinterens sidste grøntsager. Den smager virkelig dejligt i forening med den sur/søde dressing, og der er meget at tygge på.
Havde jeg haft dild i huset, havde jeg drysset det over salaten.


Til 4 pers.:

250 g. selleri
1 øko. æble
1 fennikel
1/2 granatæble
1 håndfuld pecannødder (eller valnødder)
evt. et lille bundt dild.

Dressing:
4 spsk. citronolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
salt og friskkværnet peber

Skræl sellerien og skær den i 4 bjælker. Skær hver bjælke i ultra tynde skiver, evt. på mandolinjern.
Vask æblet, del det i 4 dele og fjern kernehuset. lad skrællen blive på. Skær bådene i meget tynde skiver.
Vask fenniklen godt og halvér den. Skær hver halvdel i meget tynde skiver.

Bland fennikel, selleri og æble i et fad. drys granatæblekerner over.

Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten.

drys pecannødder på inden servering, og evt. hakket frisk dild.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar