Dette er ren omaga-mad og vi elsker det!
Grøntsagerne varierer efter årstiden og hvad vi har i køleskabet. Denne gang blev det fennikel, gulerod, rødkål, edamamebønner og rød peber.
Ristet laks med rå grøntsager og persillepesto 4 pers.:
4 laksesteaksSnittet råkost af det du foretrækker f.eks.:
kål
forårsløg
avocado
fennikel
edamame-bønner
gulerod
peberfrugt
bladselleri
rødbede
blancherede grønne bønner (harico verts)
osv......
Persillepesto:
1 bakke bredbladet persille
1-2 dl. god koldpresset olivenolie
1 fed hvidløg
60 g. pinjekerner
50 g. parmesan eller peccorino
Fremgangsmåde;
Rist pinjekernerne på en varm pande (uden fedtstof) bliv ved panden under hele ristningen, lige pludselig er de færdige og derfra og til de brænder på går der ingen tid!
Læg dem på køkkenrulle og lad dem køle af.
Pesto: Skyl persillen grundigt i flere hold vand. Lad den dryppe godt af.
Fyld alle ingredienser i en minihakker eller blender og blend det til en grov eller glat pesto, alt efter hvad du foretrækker. Hold lidt olie tilbage i starten, indtil du har ramt den rette konsistens. Smag til med salt og peber.
Snit og riv alle grøntsagerne.
Steg laksen i olivenolie 2 minutter på hver side ved høj varme.
Server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar