Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 18. januar 2015
Hyldebærsuppe lavet på saft
Nu er vi nået den tid, hvor den hjemmelavede hyldebærsuppe i fryseren er sluppet op.
Så i går måtte jeg en tur i Brugsen efter hyldebærsaft, så jeg kunne lave forkølelsessuppe til junior, som er syg med feber og hoste.
Her har suppen rigtig god effekt, da den bidrager med varme og C-vitamin.
Hyldebærsuppe til 1 person:
1,5 dl. koncentreret hyldebærsaft
3 dl. vand
2 spsk. maizena, rørt op med 2 spsk. vand
1 dl. grovvalsede havregryn
1 tsk. sukker
1 spsk. smør
Topping:
evt. flødeskum
sukkerristede havregryn
Vand saft og vand op i en lille gryde. Når det begynder at småboble, jævner du med maizena. Suppen bliver ikke tyk som sovs, men tykner en smule.
Varm smørret op i en pande. Tilsæt havregryn og sukker og rist det gyldent.
Top suppen med flødeskum og sukkerristede havregryn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar