torsdag den 7. august 2014

Blåbærpandekager med spelt og citron


Opskriften på disse blåbærpandekager så jeg fornylig i magasinet "LIME" som er et gratismagasin i Coop´s butikker bl.a.
De er anderledes i forhold til andre pandekager, de indeholder nemlig ikke æg, så konsistensen er mere brødagtig, som ærøske pandekager, hvis du kender dem.
De smager rigtig dejligt, min 4 årige søn var også helt vil med dem.
Jeg har sukkerreduceret dem i forhold til den oprindelige opskrift, og så har jeg brugt friske blåbær i stedet for frosne, og lidt flere end i den originale opskrift.

Blåbærpandekager ca. 12 stk.

285 g. fuldkornsspeltmel
50 g. rørsukker
2  1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
55 g. smeltet smør
4 dl. kærnemælk
revet skal fra en økologisk citron
200 g. blåbær

Kokosolie (eller anden olie) til stegning
Melon, blåbær og ahornsirup til topping.

Bland mel, sukker, bagepulver og salt. Tilsæt smeltet smør, citronskal og kærnemælk, rør dejen godt sammen og vend forsigtigt blåbær i.
Dejen er ikke så flydende som almindelig pandekagedej.


Varm en pande op til middel varme. Det er vigtigt at panden ikke er alt for varm, så branker pandekagerne, pga. sukkeret og bærrene i dejen.
Smelt lidt fedtstof, evt. kokosolie. Læg 1 spsk. dej på panden pr. pandekage. Bred den lidt ud med skeen.


Steg pandekagerne et par minutter på hver side.

Læg dem lagvis med bagepapir imellem, ellers har de tildens til at klistre sammen.



Server dem lune med topping af det du foretrækker:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar