torsdag den 15. maj 2014

Thai fiskefrikadeller med kokos, chili, lime og koriander


Dejlige sommerlige fiskefrikadeller med en smule chili, men ikke mere spicy, end børn kan spise med.
Det er en ret stor portion, men hos os forsvinder de som dug for solen, da de bruges både på madpakken og nydes som kolde hånd-deller.

Thai fiskefrikadeller med kokos, chili, lime og koriander:

500 g. laksefilet
300 g. torskefilet
100 g. spidskål
1 stort løg
1 æg
1 bundt koriander, hakket fint
2 dl. havregryn, blendet til "mel"
saft og skal af 1 økologisk lime
1,5 dl. kokosmælk (ikke light!)
1 spsk. sambal oelek (kan udelades)
1 rød chili, befriet for kerner og skåret i fine små tern
1 spsk. salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Blend først havregrynene til "mel". Hæld det i en stor skål.
Blend kålen til det bliver fint grynet. Hæld det sammen med havremelet.

Blend løget til mos.

Blend (eller hak med en skarp kniv) begge slags fisk. Det må gerne være lidt groft, det gør heller ikke noget hvis der er lidt store stykker fisk i farsen.

Bland nu fisk, kokosmælk, koriander, chili, sambal oelek, limesaft- og skal sammen med løgmos, havremel, kål, æg salt og peber.


(på fotoet er fisken ikke blandet i endnu!)

Steg frikadellerne i olivenolie eller kokosolie på en pande. Pas på med at give dem for hård varme, de branker let. Sæt dem i en 120 grader varm ovn når du steger næste omgang.



Server evt. med Sund skyr remoulade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar