Jeg har i dag nydt en frokost i solen på terrassen og valget faldt på den gode gamle klassiker fra Nice, salade de nicoise.
I morges kørte jeg til fiskehandleren og hentede friske tunbøffer til salaten, som ellers sagtens kan laves med god dåsetun, men den friske tun løfter altså lige salaten et niveau højere op.
Pas på med at stege tunen for meget. Mine tunsteaks fik kun 1 minut på hver side på en meget varm grillpande, bliver de gennemstegte er de ødelagte og uspiselige.
Salat Nicoise til 2 personer:
2 tunsteaks1 lille romainesalat
1 håndfuld grønne bønner (harico verts) helst friske
2 æg, kogt smilende (8 min.)
1 dl. gode økologiske sorte oliven (evt. Änglamark)
12 små søde aromatiske cherrytomater, halverede
1 lille rødløg i tynde skiver
8 små nye kartofler, kogt al´ dente og afkølede
Vinaigrette:
8 spsk. god koldpresset olivenolie
4 spsk. æbleeddike
4 tsk. sukker
2 tsk. dijonsennep
1 fed hvidløg, presset
salt og peber
Fremgangsmåde:
Pisk vinaigretten sammen og smag den til med salt, peber og evt. lidt mere sukker.
Skyl og slyng salaten. Bræk den i mindre stykker og læg den i bunden af to dybe tallerkener.
Nip bønnerne og blanchér dem i 1 minut og overbrus dem med koldt vand.
Bred dem ud over salaten sammen med halve tomater, oliven og halve kartofler.
Del hvert æg i 6 både og læg dem rundt i tallerkenen. Drys med rødløg. Fordel dressingen over de to tallerkener, salaten må gerne være søbet godt ind i dressing.
Varm en pande godt op og kom lidt olivenolie på. Krydr tunbøfferne godt med salt og peber.
Steg dem 1 minut på hver side. Ikke længere, der skal være en rå stribe i midten. Er bøfferne skåret tykt, skal de selvfølgelig have lidt mere varme, men den rå stribe i midten skal være 1 cm. så er de færdige.
Flotte friske tunbøffer
Læg tunbøfferne på et skærebrædt og skær dem i 1 cm. tykke strimler. Fordel tunstrimlerne over salaten og servér med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar