Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
torsdag den 17. april 2014
Himmelsk kokos-karamel-chokoladekage (Chocolate Caramel Slice)
Efter søgen for inspiration til en påskekage, faldt jeg over denne kage på Sofies Spisekammer, som ikke har så meget påske over sig, men som så virkelig uimodståelig ud. Sofie skriver at kagen er almindelig kendt over hele New Zealand, og kan købes alle steder.
Kagen er virkelig lækker, kombinationen af sprød kokosbund, blød karamel og lækker chokolade er perfekt! Den er meget intens, så et lille stykke er nok. Og så er den hurtig- og nem at lave!
Opbevar kagen på køl, her kan den holde sig i en lukket beholder i en uges tid.
Himmelsk kokos-karamel-chokoladekage:
Bund:
125 g. smør
140 g. brun farin
140 g. mel
50 g. kokosmel
Karamelfyld:
1 dåse kondenceret mælk
3 spsk. sirup
30 g. smør
2 spsk. peanutbutter (kan udelades)
Chokoladeovertræk:
125 g. mørk chokolade
25 g. smør
Start med bunden, smelt smørret, bland det med kokosmel, mel og farin. tryk massen ud i en bradepande på 20 x 20 cm. foret med bagepapir.
Bag bunden ved 175 grader i 12-15 minutter, til bunden er let gylden.
Imens bunden bager laver du karamellen:
Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad det småsimre i ca. 10 min. Kun småsimre, ikke koge rigtigt.
Tag bunden ud af ovnen, hæld karamelmassen over den og bag den videre (stadig ved 175 grader) i ca. 10-12 min. eller indtil den er let gylden.
Afkøl kagen helt.
Smelt chokolade og smør i en chokoladesmelter, eller over vandbad i en gryde.
Smør den smeltede chokolade over kagen.
Jeg dryssede lidt kakaonibs fra AMMA over en lille del af kagen, det smagte rigtig dejligt.
Sæt kagen på køl en times tid og skær den ud i små firkanter.
Opbevar den på køl.
Øj, hvor ser den lækker og tung ud - sådan helt konfektagtig.
SvarSletHej :-) jamen den er som konfekt, og meget vanedannende :-) kh. Eva
SletKære Eva. Jeg har nu fulgt dig i et antal år jeg ikke engang husker. Du er den bedste at søge til når jeg mangler en opskrift eller inspiration. Jeg krydser for, at du forsætter det gode arbejde ;)
SvarSletHvor meget skal jeg mon gange opskriften op hvis den skal i en normal størrelse stor bradepande der passer i ovnen?