fredag den 25. april 2014

Bobó de Camãrao (Tigerrejer i tomat/kokossauce)


I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at lave brasiliansk mad med Michelle, som er volontør på den skole hvor jeg arbejder.
Michelle havde været et par dage i Kbh., så jeg hentede hende ved toget sidste lørdag ved middagstid, og vi kørte sammen til Bazaren i Odense og handlede ind til de retter Michelle havde planlagt, at vi skulle lave.
En ret med tigerrejer og nogle ret så kalorietunge osteboller.
Begge retter smagte virkelig dejligt.
Jeg er dog i tvivl om, hvad den hedder på dansk den rod der skal bruges til rejeretten, der er måske slet ikke et navn for den på dansk? den hedder manioc, eller cassava, eller yuca root, og minder lidt om sød kartoffel i smag og konsistens, ligner dog mere en stor ginsengrod. Jeg vil tro at den kan købes i asiatiske butikker eller hos etniske grønthandlere.


Bobó de Camãrao til 4 personer:

Sauce:
1/2 kg. løg, hakket
1/2 kg. manoic/cassava/yuca root, skrællet, kogt og moset
1 stor grøn peber, finthakket
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk (ikke light)
2 spsk. stødt koriander
olivenolie

Rejer:
1 kg. rå tigerejer
1 fed hvidløg, hakket
1 stort løg, hakket
3 tomater, hakket
1 spsk. stødt koriander
1 dåse kokosmælk (ikke light)
salt

Drys:
1 grøn peber, hakket
bredbladet persille

Tilbehør: ris

Start med saucen.
Manioc-roden koger du i ca. 15-20 min. uden salt, til den er mør. Brug evt. en stavblender når den skal moses/puréres.
Steg løg, hvidløg, peberfrugt og korander i olivenolie til det bliver blødt. Tilsæt kokosmælk og hakkede tomater. Tilsæt den mosede manioc. Rør det godt sammen og giv det 5 minutter mere på panden. Der er meget stivelse i mosen, hvis det virker for sejt, så tilsæt lidt mælk. Stil saucen til side.

Rejer:
Rens rejerne under rindende koldt vand. Fjern skal, hale og evt. tarmstreng, hvis der er rester af den (den er normalt fjernet, men kan ellers ses som en sort streg langs rejens rygrad)
Steg løg og hvidløg til det bliver blødt. Tilsæt rejerne. Når de er lyserøde (efter 1 minut ca.) tilsætter du koriander tomater og kokosmælk. Smag til med salt.

Bland rejessaucen med manioc-saucen, varm det igennem i 5 minutter.
Servér med ris og drys finthakket grøn peberfrugt over retten og lidt bredbladet persille.

Michelle laver osteboller. Maniac-roden ligger i forgrunden af billedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar