Den smager simpelthen så dejligt! Den minder lidt om sur/sød kylling, men saucen er ikke alt for sød, den er syrlig med søde undertoner.
Og så er det dejligt at bruge grøn peberfrugt, den er næsten glemt i det danske køkken, det synes jeg er ærgerligt.
Jeg har fundet inspiration til opskriften hos Madskribent Lone Kjær.
Og så er det dejligt at bruge grøn peberfrugt, den er næsten glemt i det danske køkken, det synes jeg er ærgerligt.
Jeg har fundet inspiration til opskriften hos Madskribent Lone Kjær.
Citronkylling med krydrede ris til 4 personer:
Krydrede ris:
1 løg
1/2 grøn peberfrugt
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
3 dl fuldkorns basmatiris
1/2 tsk. groft salt + Vand
1 løg
1/2 grøn peberfrugt
1 spsk. olivenolie
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
3 dl fuldkorns basmatiris
1/2 tsk. groft salt + Vand
Stegt kylling:
50 g rugmel
2 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
peber
500 g kyllingefilet uden skind og ben, eller kyllinge inderfilet
Olie til stegning
50 g rugmel
2 tsk. røget paprika
1 tsk. salt
peber
500 g kyllingefilet uden skind og ben, eller kyllinge inderfilet
Olie til stegning
Sur/sød sauce:
1 dl ketchup
1 dl sød chilisauce
saft af 3 øko. citroner
1, 5 spsk. sojasauce
2 fed hvidløg
salt og peber
1 dl sød chilisauce
saft af 3 øko. citroner
1, 5 spsk. sojasauce
2 fed hvidløg
salt og peber
Tilbehør:
1 grøn peberfrugt til drys
1 bundt bredbladet persille til drys
1 grøn peberfrugt til drys
1 bundt bredbladet persille til drys
salat: fx af fintsnittet kål, med sesamolie og ristede sesamfrø på toppen.
Ris:
Hak løget. Snit peberfrugten i små tern. Varm olie i en gryde og rist løg peberfrugt med krydderier et par minutter. Tilsæt ris og rist lidt videre. Hæld vand på, så det står 1 cm. over risen.
Ris:
Hak løget. Snit peberfrugten i små tern. Varm olie i en gryde og rist løg peberfrugt med krydderier et par minutter. Tilsæt ris og rist lidt videre. Hæld vand på, så det står 1 cm. over risen.
Kog risene ved svag varme i ca. 10 min. Lad risene hvile under låg i ca. 10 min.
Kylling:
Bland rugmel med paprika, salt og peber. Skær kyllingen i mundrette stykker og vend i melblandingen.
Kylling:
Bland rugmel med paprika, salt og peber. Skær kyllingen i mundrette stykker og vend i melblandingen.
Steg kyllingen sprød i olie på en pande. Sluk for panden, riv citronskal af de 3 godt skyllede) citroner ud over det stegte kød.
Sauce:
Bland ketchup, chilisauce, saft af 3 citroner, sojasauce og presset hvidløg i en lille gryde og kog op.
Server kylling med krydrede ris og dryp saucen over. Top med resten af peberfrugten (rå) og persille. Server med en sprød salat.
Bland ketchup, chilisauce, saft af 3 citroner, sojasauce og presset hvidløg i en lille gryde og kog op.
Server kylling med krydrede ris og dryp saucen over. Top med resten af peberfrugten (rå) og persille. Server med en sprød salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar