Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
onsdag den 13. november 2013
Palæo - koteletter i fad
I sidste uge lavede jeg denne ret, fik bare ikke skrevet ned hvad jeg puttede i den, så må prøve om jeg kan huske det. Hvis du (eller den øvrige familie) ikke følger en palæo eller LCHF kost, kan du servere ris til som tilbehør.
Palæo - koteletter i fad:
8 koteletter af svinekam (kan erstattes af kyllingebrystfileter)
3 porrer i skiver
1 syrligt æble i tern
4 skiver af et hvidkålshoved
1 dåse økologisk kokosmælk (jeg bruger den fra "Santa Maria" eller "Blue Dragon" de er begge lavet af 100 % kokosmælk og er af førsteklasses kvalitet)
2 fed hvidløg i skiver
1 stykke frisk ingefær på størrelse med en valnød, revet
1 tsk. sambal oelek
karry
salt og peber
olie eller smør
Varm lidt olie eller smør på en pande, rist 2 spsk. karry af heri og steg koteletterne et par minutter på hver side. Læg koteletterne i et ovnfast fad.
Rens porrerne godt og skær dem i skiver.
Varm lidt olie/smør op på panden og rist 2 spsk. karry heri. Steg porrer, hvidløg og æbletern, til det er blødt men ikke brunt.
Fordel æble/porreblandingen over koteletterne.
Skær 4 skiver af ca. 1 cm. af hvidkålshovedet og læg dem øverst ovenpå fyldet i fadet.
Varm kokosmælken i panden, sammen med revet ingefær, 1 spsk. karry og 1 tsk. sambal oelek. Smag til med salt og peber.
Hæld kokosmælken over kålen og sæt fadet i en 200 grader varm ovn og giv det 30 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar