Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
søndag den 20. oktober 2013
Valnøddemazarin
Denne mazarin har fulgt mig i mange år. Den er ikke fedtfattig, så er det sagt! Den er blød og marcipanlækker i bunden, og har en knasende top af remonce med sprøde valnødder.
Valnøddemazarin nok til 8 - rigeligt til 6 pers.
Mazarin:
150 g. revet marcipan
50 g. sukker
50 g. stuetempereret smør
25 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æg
Fyld:
125 g. valnøddekerner
100 g. smør
100 g. sukker
30 g. mel
1 dl. fløde
Tilbehør: creme fraiche eller god flødeis.
Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt smør og marcipan og sigt mel og bagepulver i.
Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform på 22 cm. Bag den ved 180 grader i 15-20 min. eller indtil den er gylden. Tag den ud og stil ovnens temperatur på 200 grader.
Kog smør, sukker, mel og fløde sammen i en gryde, til en ensartet cremet masse. Tilsæt nødderne og tag gryden fra varmen.
Bred fyldet ud over den forbagte kage og sæt den tilbage i den nu 200 grader varme ovn. Bag den i ca. 10 min. til den er fint gylden.
Server kagen med cremefraiche med lidt vanillepulver i, eller en kugle god flødeis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar