Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
torsdag den 26. september 2013
Syltede grønne tomater med vanilje
Som barn fik jeg de lækreste sødsyltede grønne tomater hos min mormor. Denne opskrift er dog ikke hendes, men den er også skøn.
Tomaterne spiser vi til sammenkogte retter, simremad eller på en leverpostejsmad. Kan også bruges i salater, som det søde indslag.
JEG HAR NETOP FÅET FINGRENE I MIN MORMORS OPSKRIFT PÅ VANILJESYLTEDE GRØNNE TOMATER, OG DEN ER ALTSÅ BÅDE BEDRE OG NEMMERE END DENNE OPSKRIFT, SÅ JEG VIL ANBEFALE DIG AT BRUGE DEN OPSKRIFT SOM DU FINDER HER!
Sødsyltede grønne tomater med vanilje:
1 kg. grønne tomater, bedst hvis de er små, men ellers kan de halveres
Eddikelage:
5 dl. vand
5. dl. eddike
Syltelage:
1/2 liter eddikelage
450 g. sukker
korn af 1 stang vanilje
1 kanelstang
Til skylning af sylteglas: atamon eller cognac
Skyl tomaterne og prik dem 4 gange hver med en gaffel. Hvis der er nogle store tomater imellem, kan du halvere dem.
Kog eddike og vand op i en gryde. læg tomaterne i og lad dem koge i 5 min uden låg. Tag dem op med en hulske.
Si den varme eddikelage og hæld 1/2 liter af den i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn- og stang samt kanelstang. Kog lagen op indtil sukkeret er opløst.
Tilsæt tomaterne og lad dem småsimre i lagen uden låg i 8 min.
Tag tomaterne op med en hulske og læg dem forsigtigt i sylteglas som du har skyllet i atamon eller cognac.
Hæld lagen over og skru straks låg på. Opbevar glassene køligt.
Følg mig på Facebook og få en masse ekstra opskrifter i bonus, samt små glimt fra mit liv :-)
Jeg har været på jagt efter grønne tomater, men det er nok for tidligt - venter til næste måned, kan se du nok har lavet dem i september.
SvarSletHilsen
Charlotte
en god en til tomater
SvarSletHej Charlotte :-) Du kan sagtens få dem nu, de grønne tomater :-) kh. eva
SvarSletDe er fantastiske. Vanilje gør en forskel i forhold til kun sukker :-)
SvarSletTusind tak Maja, det glæder mig at høre! Kh. Eva
SvarSletLyder toplækkert ! Er i gang med min allerførste høst af selvdyrkede kerner - kom lidt sent i gang men der er masser på vej .... tror du jeg kan lave lagen nu i et ordentligt glas og tilsætte tomaterne efterhånden som de dukker op ????
SvarSletDe grønne tomater kan holde sig i køleskabet ret så længe (overraskende længe synes jeg)i rå tilstand. Så kan man samle lidt flere sammen til opskriften. ;0)
SletHej Susan, af hensyn til holdbarheden, vil jeg ikke anbefale Dig at sylte tomaterne i etaper. Du må finde tålmodigheden frem :-) kh. Eva
SvarSletGlæder mig til at prøve din opskrift
SvarSletKh. I-L
Hej I-L jeg håber du synes om dem kh. Eva :-)
SvarSletJeg skal prøve denne opskrift i dag og glæder mig. Men lige et spørgsmål, hvor længe skal de stå før de kan spises??
SvarSletHej :-) De kan spises allerede dagen efter, men trækker selvfølgelig mere smag med tiden :-) God fornøjelse med dem kh. eva
SletHej Eva . hvor lang tid kan de holde i køleskabet ?
SvarSletHej Lise Lotte undskyld mit sene svar. De kan holde sig på køl i ca. 2 år, kh. Eva
SletEr ved at prøve opskriften nu. Hele køkkenet dufter
SvarSletEr ved at prøve opskriften nu. Hele køkkenet dufter
SvarSletEr ved at prøve opskriften nu. Hele køkkenet dufter
SvarSletHej Trine håber de blev gode, hvis du altså har nået at smage på dem? Kh. Eva
Sletlorte forklaring men ok jeg er kun en mand
SvarSletlorte forklaring men ok jeg er kun en mand
SvarSletHvad mener du jan? Hvad er svært at forstå? Vh. Eva
SletKan man bruge alm. Stødt kanel i stedet for?
SvarSletNej så hellere udelad kanel. Prøv at se min anden opskrift, den er uden kanel, link til den i denne opskrift vh. Eva
SletKan man bruge tomater som allerede har fået lidt farve ?
SvarSletBedste hilsner fra
Hanne
Hej Hanne, hvis bare tomaterne er lige så faste som de grønne, så kan de sagtens bruges. God fornøjelse kh. Eva
Slet