onsdag den 13. februar 2013

Palæo fastfood


I dag har der været fastfood på menüen. Fritterne er lavet af pastinakker og kyllingen har fået en rub med krydderier.

2 pers:

1 stor fersk kylling
6 mellemstore pastinakker
olivenolie

Rub:
3/4 dl. olivenolie
2 spsk. paprika
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
salt og peber

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Bland alle ingredienserne til rubben sammen og gnid kyllingen godt ind overalt på skindet.
Drys med salt og peber. Læg den i en bradepande på bagepapir.

Skær pastinakkerne i stave. Læg dem i en pose og hæld lidt olivenolie i og massér posen godt.
Hæld pastinakfritterne ud på en bageplade med bagepapir og drys flagesalt over.

Sæt kyllingen i ovnen. Efter en halv time sætter du fritterne ind til kyllingen og lader begge dele stege videre i en halv time.

Server med remoulade og evt. en grøn salat

1 kommentar:

  1. Der er noget her, jeg ikke forstår. Jeg er IKKE tilhænger af stenalderkost af forskellige årsager. For det første, så har det ikke ret meget at gøre med, hvad stenaldermanden spiste. For det andet, så er der store konsekvenser for miljø og dyrevelfærd, hvis alle spiser så meget kød. Produktion af slagtedyr forurener og vil uværgerligt føre til en større produktion af burdyr, da de færreste kan og vil betale for frilandskød, hvis de skal spise det i meget store mængder.

    Du skriver i overskriften til din blog, at du prioriterer dyrevelfærd og økologi. Så ville det være naturligt, at du også prioriterer miljø. Men hvis du gør det, så kan der ikke være så meget kød på menuen, som stenalderkosten foreskriver. Jeg har fulgt med i debatten omkring stenalderkost. Desværre vil ingen tage stilling til, at det kun er et absolut fåtal på jorden, der kan spise denne kost. Og at det store indtag af kød giver større knaphed i områder, hvor der i forvejen er knaphed. Fordi vi hælder foderet i dyrene i stedet for direkte i menneskerne.

    Der VAR også langt færre mennesker på jorden i stenalderen og vi er heldige at have råd til alt det kød i vores del af verden. Men hvad med dem, der er knapt så heldige?

    Jeg finder det stadig egoistisk og ignorant ikke at se på konsekvenserne af et så ensidigt kostsystem. Har du ikke overvejet det, når du nu har overvejet økologi og dyrevelfærd?

    I øvrigt må man ikke spise ret mange rodfrugter i stenalderkost, så skal du overholde systemet, så skal du skære dem ned til et absolut minimum.

    SvarSlet