Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
lørdag den 9. februar 2013
Kylling i fad med fennikel og champignon
Endnu en palæo ret, denne gang med kyllingeoverlår på en bund af fennikel, champignoner, løg og Pak Choi.
Retten passer til 2 sultne voksne og så vil der evt. blive en frokostret til 1 person tilovers.
2 pers.:
8 kyllingeoverlår
500 g. champignoner
2 pak choi
ca. 20 perleløg eller små skalotteløg
2 fed hvidløg
1 fennikel
revet skal fra en øko. citron
6 stængler rosmarin
salt og peber
Gør grøntsagerne stand, skær et lille stykke af bunden af pak choi´en og skyl stænglerne godt. skær champignon, fennikel og pak choi i mindre stykker. Hæld kogende vand over løgene, så er de nemmere at pille. Pil løgene, skær hvidløgene i skiver.
Klip overflødigt skind af kyllingestykkerne (det skind som folder sig ind under stykket skal væk) Krydr med salt og peber og steg stykkerne i lidt olie ved høj varme på en pande. Først skal skindsiden være brun, derefter vender du stykkerne og steger videre i ca. 10 min. ved middel varme. Sæt dem til side.
Smelt lidt olie på panden, svits champignoner i 5 minutter ved høj varme. Tilsæt fennikel, løg, pak choi og hvidløg og svits det med i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.
Hæld grøntsagerne i bundet af et stort ovnfast fad. Læg de stegte kyllingestykker øverst og riv citronskal udover. Læg rosmarinstængler øverst og giv fadet 40 min. i ovnen ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar