torsdag den 10. januar 2013

Barbapapa-kage


Kagekunstner bliver jeg altså aldrig, men jeg må sige at denne gang gik det faktisk overraskende nemt og hurtigt, med produktionen af denne kage - en bestilling fra min søn, som fyldte tre år forleden.
Kagen skulle med i børnehave, og lillefyren var pavestolt da vi entrerede med kagen.
Den er lavet af en chokoladekage, som jeg har skåret i barbapapaform og smurt med smørcreme. Til slut er den dækket med marcipan, som jeg har farvet lilla med pastafarve. Kagen smagte faktisk ret godt, det var både små og store enige om.

1 stk. barbapapa-kage:

Børnechokoladekage:300 g. smør
350 g. hvedemel
5 spsk. kakao
2 strøgne spsk. bagepulver
1 spsk. vanillesukker
4 æg str. M.
350 g. sukker
2 dl. kogt varmt vand


Smørcreme:
125 g. smør
flormelis
evt. vanilleessens (1 tsk.)

Marcipanovertræk:
1 pakke marcipan af 400 g.
evt. pastafarve, hvis marcipanen skal farves (kan bl.a. købes i Panduro)
1 pasteuriseret æggehvide
flormelis

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt smørret og stil det til side.
Pisk æg og sukker, lyst og skummende.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig og sigt det i æggeblandingen, skiftevis med at du hælder kogt vand og smeltet smør i. Du skal blot "vende" dejen imens du tilsætter de tre ting.
Hæld dejen i en smurt form på 25 x 35 cm.
Bag kagen i ca. 20 min. Afkøl

Skær kagen ud i Barbapapa-form.
Lav en smørcreme af 125 g. smør, som du blander med flormelis og evt. lidt vanilleessens. Jeg fik desværre ikke målt mængden af flormelis, men vil tro at jeg brugte en halv pakke, prøv dig frem, smag på cremen, så den får en passende sødme.

Smør cremen på kagen, smør den ud over det hele, også på kanterne
Ælt marcipanen med en knivspids pastafarve, hvis du ønsker en farvet marcipan.
Rul den ud på et stykke bagepapir og vend papir med marcipanen over kagen. Træk papiret forsigtigt af.
Pres kanterne ind til kagen og glat den ud med fingrene. Det er faktisk ret nemt, havde frygtet at denne del ville drille. Skær overflødigt marcipan væk.

Lav glasur af en past. æggehvide som du rører op med flormelis, til det bliver passende konsistens til at kunne sprøjtes i form. Hæld glasuren i en plastpose egnet til madvarer og klip et lillebitte hul i det ene hjørne. Dekorér kagen med øjne, mund osv.

3 kommentarer:

  1. Tak :) Dette var præcis hvad jeg ledte efter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da dejligt at høre ! held og lykke med den :-) kh. eva

      Slet
  2. Jaaa....nu kan jeg give min datter den bedste gave :o)

    SvarSlet