Kransekagestykkerne er lækre bløde i midten og med en knasende overflade.
12 stykker kransekage med nougat:
500 g. ren rå marcpian
3 mellemstore æggehvider
6 strøgne spsk. flormelis
Fyld:
200 g. nougat
Pynt:
150 g. flormelis
1 æggehvide
1 spsk. citronsaft (eller eddike)
Fremgangsmåde:
Del nougaten i 12 stænger os sæt dem i fryseren i 2 timer (så smelter de ikke i ovnen)
Ælt marcipan, æggehvider og flormelis sammen til en ensartet masse. Start med at bruge 2 æggehvider, og justér med den sidste, så massen ikke bliver for blød.
Kom massen i en sprøjtepose evt. med en stor stjernetyl, men du kan også nøjes med at klippe et hul.
Sprøjt massen ud i 12 stænger a 8 x 2 cm. Tryk de frosne nougatstænger ned i.
Sprøjt resten af marcipanmassen over. Bruger du ikke stjernetylle, kan du forme stykkerne trekantede. Hav koldt vand på fingrene imens du gør det, så klistrer det ikke så meget.
Bag kransekagestykkerne gyldne ved 170 g. i ca. 15-20 min. midt i ovnen.
Afkøl.
Rør flormelis, æggehvide og citronsaft sammen til en lind, men ret fast glasur. Hold lidt æggehvide tilbage, indtil du fornemmer konsistensen er rigtig.
Hæld glasuren i en sprøjtepose, eller en plastpose beregnet til madvarer. Klip et mikroskopisk hul i det ene hjørne og dekorér hvert stykke med glasur.
Du kan også trykke mandelflager på kransekagestykkerne før de bages og evt. dyppe dem i mørk chokolade som jeg har gjort her.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar