Den her lækre bulgursalat, vi fik serveret hos min morbror Poul og tante Christa i sommer, som tilbehør til grillet kød, i deres hyggelige have i Løjt Kirkeby.
Den har vært lavet adskillige gange siden, da den passer til al slags kød og fisk.
Den har vært lavet adskillige gange siden, da den passer til al slags kød og fisk.
Bulgursalat til 4 pers:
2 dl. grov bulgur
1 håndfuld sorte oliven, skåret i tynde ringe
1 rød snackpeber, groft hakket
2 stængler bladselleri, fintsnittet
10 små cherrytomater, delt i kvarte
1 avocado i tern
1 avocado i tern
1/2 agurk, befriet for kerner og finthakket
1/2 rødløg, i tynde ringe
Evt. persille til drys
Marinade:
1/2 dl. olivenolie
3 spsk. god rød balsamico
1 tsk. sukker
Saften af 1/2 citron
Lidt cayennepeber
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl bulguren grundigt i flere hold koldt vand. Kog den efter pakkens anvisning og bred den ud på et fad, så den kan afkøle.
Fremgangsmåde:
Skyl bulguren grundigt i flere hold koldt vand. Kog den efter pakkens anvisning og bred den ud på et fad, så den kan afkøle.
Top bulguren med alle de
hakkede grøntsager. Rør marinaden sammen, hæld den over salaten og drys med persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar