Røget laks bredes ud til en firkant på et stykke bagepapir
Laksemoussén smøres på og du ruller det sammen med hjælp fra papiret
Denne ret er hurtig at lave og velegnet som forret. Den kan tilberedes dage i forvejen, da den skal fryses for at "sætte sig"
Opskriften er fundet hos http://www.louisesmadblog.dk/
Jeg har ændret lidt på den, ved bl.a. at tilføje frisk dild til moussen.
Lakseroulade
6 personer, forret
Ingredienser
Rouladen
225 g. røget laks
200 g. laksefilet
4 spsk. creme fraiche 9 %
3 blade husblas
1 spsk. frisk hakket dild
salt
1 tsk citronsaft
Dressing
Cremefraiche 6 %
Ketchup
Citronsaft
Salt / peber
Paprika
Fremgangsmåde
Den ferske laks koges ca. 10 minutter. Efter kogning skal laksen afkøles.
Husblas sættes i blød i koldt vand. (Følg anvisning på pakken)
Den røgede laks lægges lagvis på et stykke bagepapir, så der dannes en firkant ca. 30 x 15 cm.
Når den kogte laks er afkølet skal der laves en laksemousse. Laksen findeles med en håndmixer. Den findelte laks tilsættes creme fraîche og dild og der smages til med salt og citron.
Den udblødte husblas knues fri for vand og smeltes over vandbad eller i microbølgeovn. (Følg anvisning på pakken) Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen.
Laksemoussen smørres oven på den røgede laks.
Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle. Brug bagepapiret til at skubbe med. Når laksen er rullet sammen, foldes bagepapiret omkring lakserouladen så der holdes sammen på denne.
Lakserouladen lægges i fryseren i ca. 2 timer, og skæres i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse.
Optøes og er klar til servering. (Skæres ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab)
Ingredienserne til dressingen røres sammen, smag dig frem til hvordan du kan lide den.
Servér lakserouladen oven på lidt salatblade, med lidt rejer og dressing og hjemmebagte flutes til.