tirsdag den 29. maj 2012

Sommergryde med oksekød, pasta og kål




Mager creme fraiche og sød chilisauce på toppen



Denne ret hedder også Amagergryde eller Hollandsk biksemad, men jeg har dog udeladt kartofler og toppet med en mager cremefraiche samt sød chilisauce.

Jeg køber normalt ikke gulerødder i denne tid, før de nye danske kommer, de er nemlige både smag- og farveløse. Har dog gjort en undtagelse i dag til denne ret, og det går an, da retten er krydret.


Til 2 godt spisende voksne + 1 barn i to dage


600 g. magert hakket oksekød fra slagteren
4 store gulerødder, skåret i mønter
300 g. strimlet hvidkål (eller spidskål)
2 porrer i ringe
1 æble i tern
evt. en håndfuld rosiner
4 spsk. karry
3 spsk. olivenolie
1/2 tsk. cayennepeber
250 g. kogt fuldkornspasta
Salt & peber

Topping:
6 % creme fraiche
Sød chilisauce

Kog pastaen, overhæld den med koldt vand og lad den dryppe af i en si.

Varm olien i en gryde og "brænd" karryen af heri. Tilsæt oksekødet og svits det ved høj varme.
Tilsæt gulerødder, kål, porrer og cayennepeber og lad det simre for middel varme i ca. 10 min. Der skal stadig være "bid" i grøntsagerne. Vend pastaen i til sidst og varm igennem i et par minutter.
Smag til med salt og peber.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar