En bøtte ricotta jeg fandt på datosalg endte op i denne dejlige pastaret, som er kommet for at blive, her hos os.
Dejlig søndags Comfortfood med yndlingskrydderurten, rosmarin.
Pasta med ricotta og rosmarin til 4 pers.:
375 g. rigatoni pasta
1 stort løg
2 fed hvidløg
4 kviste rosmarin, nålene heraf
En god sjat olivenolie
500 g hakket oksekød
50 g. koncentreret tomatpuré
1/2 tsk. chiliflager
3/4 dåse hakkede tomater
1 tsk. sukker
1,5 dl. pastavand
1/2 dl. piskefløde
1 dl. friskrevet parmesan
1 bæger ricottaost
Fremgangsmåde:
Kog pastaen 2 min. mindre end pakkens anvisning. Gem 1,5 dl. af pastavandet og gæld pastaen til afdrypning i en sigte og overbrus med koldt vand.
Hak løg og hvidløg fint. Træk nålene af rosmarinen og hak dem fint.
Varm en god sjat olivenolie op i en høj pande. Blank løg, hvidløg og rosmarin af. Tilsæt oksekød og svits det godt.
Tilsæt tomatpuré og svits det med. Tilsæt hakkede tomater, chiliflager og pastavand. Hæld nu pastaen i sammen med fløde og parmesanost. Varm igennem i 2 min.
Smag til med salt, peber og sukker.
Server i dybe tallerkener med klatter af ricottaost og mere friskrevet parmesan.
.