Den gode gamle kanelkage med kaffeglasur smager bare (stadig) godt. Kagen holder sig frisk i flere dage og har en dejlig lidt svampet konsistens.
En kage som er velegnet som skolekage da portionen rækker til mange.
Kanelkage, 1 stor ovnbradepande.
250 g. smeltet smør
800 g. sukker
800 g. mel
1 liter kærnemælk
4 tsk. natron
8 tsk. kanel
Glasur:
500 g. flormelis
100 g. smør
8 spsk. stærk kold kaffe
3 spsk. kakao
1 spsk. vanillesukker
Evt. drys.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt kærnemælk og rør godt.
Sigt mel, natron og kanel i og vend forsigtigt rundt til det er blandet.
Hæld dejen i en stor ovnbradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ca. 30 min. Tjek med en kødnål midt i kagen om den er bagt. Hvis den kommer ren op er den færdig.
Smelt smørret til glasuren i en mellemstor gryde. Tag gryden fra varmen og hæld flormelis og de øvrige ingredienser i. Rør det sammen til massen er glat.
Fordel glasuren på den afkølede kage.
Hvor ser den fin ud, den kage. Er sikker på børnene ville have nydt den ;)
SvarSletTak for Din kommentar, kender Du kagen ? Den er ret god ;-)
SvarSletKh. Eva
Nej, det gør jeg faktisk ikke. Det er sjældent, jeg gør mig i kanelkager, ved egentlig ikke hvorfor, det smager jo dejligt :)
SvarSletJa den er altså god - en klassiker ! Sikke en fin blog Du har ! Den må jeg kigge nærmere på :-)
SvarSlet