lørdag den 5. maj 2018

Hindbærflødeboller


Hjemmelavede flødeboller er bare det bedste. Det er kærlighed i min mund og min mave!
Det er slet ikke svært at lave flødeboller, så kast dig bare ud i det. Dine gæster vil elske dig for det :-)

Hindbærflødeboller 20 mellemstore:
2 æggehvider fra æg i str. L.
1/2 dl. vand
150 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1/2 dl. frysetørrede hindbær, raspet gennem en sigte

400 g. marcipan

Hvid og mørk chokolade til overtræk.
Drys: frysetørrede hindbær og evt. hakkede usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde:
Kog vand og sukker ind til en sirupsagtig masse. Det tager ca. 10 min.

Pisk hviderne lidt op med en håndmixer, så røremaskinens piskeris kan "nå" dem.
Pisk videre i en røremaskine og hæld sukkerlagen langsomt i, i en tynd stråle, imens der piskes med moderat hastighed.
Når al sukkerlagen er hældt ved, piskes der ved højeste hastighed i 15 minutter. Er der låg på din røremaskine skal det tages af, så varmen kan slippe ud.
Rør hindbærpulveret i og hæld guffet i en sprøjtepose.

Skær marcipanen i 20 skiver af 3/4 cm tykkelse.
Sprøjt guffet på i den mængde/størrelse du foretrækker:


Lad flødebollerne stå og lufttørre i 1/2 times tid på køkkenbordet imens du smelter chokoladen over vandbad eller i chokoladesmelter.





Sæt en flødebolle på en gaffel og hold den ind over den lune chokolade imens du overhælder chokoladen med en ske.


Drys med det valgte drys og afkøl flødebollerne.

Holdbarheden er 2-3 dage i lukket beholder i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar