mandag den 3. april 2017

Forårsgrøn ærtesuppe med ristet torsk og bacon


Forleden så jeg et billede af en ærtesuppe på instagram, i samme anledning opdagede jeg, at jeg ikke tidligere har fået lagt vores yndlingsærtesuppe på bloggen, så den kommer her.
Den smager som friske ærter på en sommerdag og torsk og bacon giver den fylde og god mæthedsfornemmelse.

Ærtesuppe til 4 personer:

1 kg. fine ærter fra frost
1 mellemstort løg
9 dl. grøntsagsfond/bouillon
4 torskeloins
100 g. bacon
18 % creme fraiche

Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gem baconfedtet til at stege torsken i.

Hak løget, steg det i en stor gryde i lidt olivenolie til det bliver klart -ikke brunt. Tilsæt ærterne og hæld fonden ved. Læg låg på og lad suppen koge for svag varme i ca. 8-10 min.

Imens suppen koger steger du torskefileterne i baconfedtet i ca. 2 minutter på hver side ved høj varme. Tag dem fra panden.

Blend suppen med en stavblender (eller i en blender/foodprosessor) Anret suppen i 4 tallerkener. Bræk torskefileterne i mindre stykker, der hvor de naturligt skiller i kødets lameller og læg det i midten af suppen.
Drys med bacon og læg creme fraiche i en ring rundt om laksen med en ske.
Pynt med ærteskud eller brøndkarse.

2 kommentarer: