fredag den 20. maj 2016

Spinatpandekager med oksekødsfyld



For nogle uger siden fik vi disse lækre spinatpandekager med fyld af krydret oksekød.
Som tilbehør fik vi en kålsalat, men du kan også vælge at servere ris til.

Spinatpandekager til 4 pers.

Pandekager:

3 æg
75 g. spinat
3,5 dl. mælk
150 g. sigtet speltmel
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. groft salt samt friskkværnet peber

Fyld:
4-500 g. hakket oksekød
1 løg i tern
1 rød chili i bittesmå stykker
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt koriander
1 tsk. salt og friskkværnet peber
1 dl. vand

Tilbehør:
Cheddarost, 9% cremefraiche, lime, koriander, kalamata oliven og små cherrytomater

Pandekager:

Skyl spinaten godt i en skål flere hold koldt vand. Der skal typisk 4-5 skylninger til før vandet er helt klart. Læg spinaten på et rent viskestykke og slyng den fri for vand (udenfor!)

Blend spinat og æg sammen til spinaten er helt findelt.

Bland de øvrige ingredienser i æggemassen.

Steg 8 tynde pandekager på en mellemstor pande. Sæt dem til side imens du tilbereder fyldet.



Fyld:

Svits oksekødet i en gryde. Tilsæt krydderier, hvidløg, løg samt chili. Lad det svitse godt brunt og tilsæt til sidst vandet. Lad det småsimre uden låg, indtil vandet næsten er fordampet.

Fordel fyldet i pandekagerne som du ruller sammen og lægger side om side i et ovnfast fad.
Drys et par håndfulde revet cheddarost over og bag i ovnen ved 200 grader i 15 min.

Når fadet kommer ud af ovnen, topper du med creme fraiche, oliven, cherrytomater i skiver samt limebåde. Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar