lørdag den 14. november 2015

Bagt æblekage med smuldredej og crumble

Dejlig æblecrumblekage med koldt vaniljeflødeskum :-)

Bagt æblekage med smuldredej og crumble, rigeligt til 6 personer:

8 æbler, gerne syrlige madæbler, jeg brugte rød aroma som vi har i haven, det er et rimelig sødt aromatisk spiseæble
3 spsk. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt ingefær

Smuldredej med crumble:
150 g. havregryn
100 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
100 g. smør
100 g. hakkede mandler
100 g. rørsukker
1 spsk. kanel
1 nip salt

Skræl æblerne og befri dem for kernehus. Skær dem i skiver på ca 1/2 cm.
Fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland rørsukker, vaniljesukker, kanel og ingefær og vend det i æbleskiverne i fadet.

Rør alle de tørre dele sammen til smuldredejen og smulder smørret ud til massen bliver ensartet grynet.
Fordel smuldredejen over æblerne og pres den let ned.

Bag æblekagen ved 200 grader i 20-25 min. eller indtil overfladen er let gylden.

Server kagen lun, med flødeskum eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar