lørdag den 17. oktober 2015

Mini Othellolagkager



Fine små othellolagkager i portionsstørrelse, som kan laves dagen før de skal bruges, og derfor er en oplagt gæstedessert, som vil falde i god smag hos både små og store.

Jeg har kortet lidt af arbejdsgangen ved at bruge færdige lagkagebunde.

Mini Othellolagkager, 6 stk.

Vaniljecreme:
3 dl. sødmælk
2 æggeblommer fra dejlige øko. æg
1 spsk. sukker
1,5 spsk. maizena
korn af 1 vaniljestang

2 dl. piskefløde
3 lyse lagkagebunde
130 g. makroner
1 dl. hindbærmarmelade

Glasur:
100 g. flormelis
1 stor spsk. kakao
3 spsk. kogende vand

400 g. marcipan

Til pynt: flødeskum og hjemmelavet chokoladepynt.

Hjælpemidler: evt. multiringe / udstikkere 7 cm. samt plastikcharteques (plastlommer) af kraftig kvalitet.

Maizenaen røres med æggeblommer, vaniljekorn og sukker. Mælken varmes langsomt op i en lille gryde og maizenablandingen tilsættes. Der koges langsomt op, imens der piskes konstant.
Når cremen er så tyk, at den ikke flyder ud, hældes den i en skål og plastfilm lægges helt ned på overfladen af cremen. Sæt den straks på køl.


Hvis du ikke har en udstikker på 7 cm. til lagkagebundene, så brug et glas, en kop, skål eller lign.
Udstik 12 små bunde.


Pisk fløden til tykt skum og bland den i den afkølede vaniljecreme.

Klip tre ligestore baner på langs af de to plastiklommer. Fold stykkerne rundt om 6 af bundene og fastgør dem med tape. Det er nødvendigt for at holde på formen.

Start med et lag hindbærmarmelade på den første bund, så flødecreme og knuste makroner, og flødecreme igen inden du lægger den sidste bund øverst.


Sæt kagerne på køl i mindst 4 timer så de kan "sætte sig" eller gerne natten over.


Marcipanen deles på langs i 6 ligestore dele.


Rul hvert stykke marcipan ud imellem bagepapir. Brug lidt flormelis til hjælp, så det ikke klistrer for meget.
Mål med et målebånd hvor stor højde og omkreds skal være. (mine mål var 24 cm. x 5,5 cm.)


Fjern plastlommen og rul marcipanen om kagen.
Rør glasuren sammen og smør den på. Glasuren skal være til den tykke side, så den kan være lidt sej at smøre ud, brug en våd finger til hjælp.

Pynt med flødeskum og evt. krymmel og chokoladepynt. Jeg lavede chokoladehjerter af smeltet 70 % chokolade.

5 kommentarer:

  1. Super nuttede kager :) Har også før lavet minilagkager, og det er bare sådan lidt ekstra luksus-agtigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Christina, jeg synes også, at det er lidt mere festligt med små lagkager 😊 Kh. Eva

      Slet
  2. Hvor er de fine :-) Rigtig god ide

    SvarSlet
  3. Hej Eva

    Jeg skriver til dig i forbindelse med et bloggerevent her i Odense. Vil du evt. sende mig en mail på letsbsomeshit@gmail.com ?

    Så kan vi lige skrive der :)

    Kh J

    SvarSlet