onsdag den 20. maj 2015

Bananbrød uden sukker og hvede


Jeg havde tre meget modne bananer liggende, som skulle bruges i dag, og de blev forvandlet til dette virkelig lækre bananbrød.
Vores 5 årige søn var også helt vild med brødet, som han spiste med koldt smør og syltetøj. Jeg foretrækker det dog med koldt smør alene, men det smager også dejligt uden smør.

1 Bananbrød:

3 modne bananer
3 æg
2 spsk. kokosolie
1/2 tsk. groft salt
1 tsk. bagepulver
75 g. pecannødder (eller valnødder)
50 g. 70 % chokolade
100 g. havremel (eller blendede havregryn)
50 g. sigtet speltmel

Tænd ovnen på 175 grader.

Mos bananerne og bland dem med æg, salt og kokosolie.

Tilsæt hakket chokolade, hele pecannødder, og bagepulver. Rør havremel og speltmel i, og hæld dejen i en brødform.

Bages i 35-40 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af brødet.

Nyd det lune brød med koldt smør, eller bare som det er.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det kan du sagtens Marianne, olivenolie eller rapsolie :-) vh. eva

      Slet